Varit slö..

Just det, inte haft någon lust att blogga överhuvudtaget! Kan få såna perioder då lusten saknas och då är det ju lika bra att låta bli helt enkelt och invänta ett eventuellt sug igen.

Det var ganska härligt att komma hem och upptäcka att våren inte alls kommit långt och att vi har hela den fantastika blommningen av såväl tulpaner som fruktträd kvar att njuta av!

Det märks nu att dom grannar vi umgås med börjar bli riktigt gamla och inte är lika på alerten varken fysiskt eller psykiskt, riktigt tråkigt, men det är ju livet. Vi hjälper dom med lite av varje, häromdan tvättade vi ett staket som omgärdar uteplatsen, det var helt grönt av alger och vet att den här grannen vill ha snyggt och rent men har varit trött den senaste tiden, han ställde in sitt 88 års kalas och det tog säkert emot eftersom dom älskar fest.

Igår fick en annan granne hjälp av ” joddlaren” med sin tvättmaskin som inte tömde vattnet, han råkar ju fixa det mesta så han får väldigt ofta olika uppdrag, betalningen brukar vara en god flaska vin och det är ju inte fy skam! Självklart att hjälpa till om man kan med eller utan vin, det känns bra att ge människor som man gillar ett handtag.

Men det har också hänt att en människa som jag genomskådade direkt, typen ge lillfingret så tar dom hela handen! ” Joddlaren” ställde upp titt som tätt men aldrig någon som helst glädje eller tacksamhet, utan bara en evig klagosång hur bedrövligt allt var. Såna människor suger bara energi. Blev hämtad ett par gånger eftersom dom visste att jag arbetat inom sjukvården, det spelade ingen roll att jag sa att det var 20 år sen och att jag bara arbetat med sjuka barn. Men det är klart säger man att någon är akut sjuk ställer man upp, kommer in och ser att sjuklingen sitter vid köksbordet och röker och dricker kaffe! Ber sen mej komma bara 5 minuter varje dag och titta till!! Nej, vill inte bli utnyttjad och dessutom höra ” att flera hjälper …… men ingen mej” det kanske finns en anledning till det….

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. paulamerio
    Maj 23, 2017 @ 01:35:03

    Energitjuvar finns det gott om, i alla sammanhang, numera skyr jag dem som pesten, fick nog av dem då jag jobbade. Numera vill jag bara bli glad, upplyft, positivt överraskad, men inte för mycket heller, för när positiviteten gränsar till det onaturliga, då känns inte det heller bra, Haha, knepigt va?

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Bloggstatistik

  • 23,439 besökare
%d bloggare gillar detta: