Reinkarnation…

Har väldigt sällan funderingar på livet efter detta, ateist som jag är.

Roade mig en sömnlös natt att fundera på om jag skulle återfödads som ett djur, vad vill jag då bli? Jag tänkte mig att jag hade kvar mitt eget mänskliga psyke, knäppt men jag har ju ingen aning hur djur tänker…

Vill jag bli ett husdjur? Nej det är ju ett lotteri som du som djur har absolut ingen makt över. Känns inte kul att behöva gå i koppel eller göra diverse konster för att få en godisbit, eller ge vacker tass eller gå fot. Eller hemska tanke, tänk om jag måste bli räddningshund och leta efter försvunna människor i rasmassor.

En kossa som får vara inomhus och inte vara ute på grönbete är nog vanligare än vi tror.

Gris, nej hu trängas i trånga fållor tills slakten nalkas.

En höna? Samma elände trånga utrymmen, kort levnad. Så där kan jag fortsätta, så inget husdjur.

Rovdjur då? Lejon på savannen, en evig jakt på föda eller ligga och dåsa i hettan, nä. Elefant, vore rätt häftigt att känna den styrkan, men att sen behöva vandra enormt långa sträckor för att få dricka sig otörstig, inget för mig, är lite lat av naturen. Hade jag dessutom betar skulle tjuvskyttar va ett problem. Björn då? Skulle va rätt behagligt att lulla runt i skogen och äta blåbär. Men ligga i ide hela vintern, nja tror inte det.

Fisk eller andra djur i havet. Matfisk, stora trålar som dammsuger havet, då blir man inte långlivad. Men en fisk som ser ut att alltid vara lekfull är delfinen som kommer i stim och lekfullt tar sig fram och ser ut att gilla sitt fisk liv.

Insektlivet tror jag skulle bli ganska riskfyllt, kanske en vacker fjäril, men ack så kort lycka.

Fåglarna är ju så artrika, nåt gemensamt är ju den ständiga jakten på föda. Nej vill inte bli nån rovfågel som är tvungen att döda för att överleva, inte heller någon stannfågel som måste kämpa sig igenom en vinter.

En svala däremot, skicklig flygare, en myggsvärm skulle jag nog kunna attackera, tillbringa somrarna i norden, sen dra till sydliga bräddgrader.

Skulle kunna fortsätta länge men svala får det bli.

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Paula Merio
  Mar 17, 2021 @ 10:16:24

  Spännande tanke, jag tror ändå att jag landar vid att bli ett husdjur, en katt tror jag bestämt. Egensinniga, keliga, självständiga, går sin egen väg. Men detta kom ju inte till mig efter en hel natts funderingar utan helt spontant. Kanske vore svaret helt annat om jag haft mer tid att fundera. Ska försöka lägga på minnet att plocka fram tanken nästa gång jag ligger sömnlös (händer ytterst sällan)
  Ha en solig dag och fin dag spelkompis!

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bloggstatistik

 • 31 830 besökare
%d bloggare gillar detta: