Tiden går vidare..

Snart har det gått två månader sedan jag blev ensam. Fortfarande är det overkligt att den här människan som jag tillbringade 46 år med är borta. Man blir på något sätt sammanväxta med varandra och vet vad den andra tänker och hur han kommer att agera.

Sen har den här tiden varit fylld av pappersexersis, det verkar som varenda myndighet har bråttom att ställa allt tillrätta till den nya situation jag befinner mig i.Pensionsmyndigheten var kvicka att tala om att jag inte kan förvänta mig någon änkepension eftersom min pension är högre,men fick knappt 400 kr mer i pension. Samtidigt pekpinnar att om jag flyttar ihop med någon så aja baja om jag inte talar om det. Nog kunde man väl ha lite fingertoppskänsla också i en myndighet, vem tänker på att flytta ihop med en annan person direkt efter ett dödsfall..

Försäkringsbolagen har meddelat att visserligen var jag medförsäkrad i dom försäkringar som tecknats ,men mer 300 kr i månaden blev det inte. Ja vem orkar läsa allt det finstilta, man betalar år efter år och tror att man är hyfsat skyddad.

Sen ska jag inte tala om allt som har med den digitala världen att göra,lösenord och koder överallt och en massa datanördar som pratar sitt eget fikonspråk ,tack och lov har dottern hjälpt mig med den biten,även om jag med envishet i normala fall inte skulle gett upp har det varit skönt att slippa.Allt som stått i hans namn skall nu jag bestämma om jag vill överta.

Sen får jag skylla mig själv att jag varit så totalt ointresserad av allt tekniskt,nu sitter jag där med skägget i brevlådan,hur lätt var det inte att bara överlåta allt till honom,bara för att jag tyckte det var dötråkigt..

Ja som ni märker är det mycket att ta tag i, det hängde 9 kostymer av bra kvalitet i garderoben allt från hans yrkesliv,bra kvalitet,det var konstigt nog inte svårt att göra sig av med,svårare att öppna kryddskåpet och känna doften av alla kryddor han använt eller att se alla halvfärdiga alster i förrådet där han gjorde smycken och knivar, många blev det under pandemiåret…

Ska berätta lite mera om vad han sysslade med i nästa inlägg…

Har ny e-post adress gunwiikpils@gmail.com

Hoppas nu slippa alla som terroriserat mig med porrbilder, så fort jag öppnade e-posten fick jag se det som en gynekolog får göra i sitt jobb, så pinsamt om någon råkade få se det,alla utländska tjejer tror att mitt namn Gun är ett mansnamn det har jag varit med om många gånger, det kopplas till den engelska betydelsen…

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Uddmor
  Aug 27, 2021 @ 09:06:26

  Tänker ofta på dig ❤. Förstår att det är mycket att ta hand om.

  Gilla

  Svara

 2. Paula Merio
  Sep 02, 2021 @ 00:46:01

  All pappersexercis är jobbig, allt det praktiska är jobbigt, men jag tror att det är bra för att man är tvungen att tänka, agera, fungera, och inte bara gå ner sig i sin sorg. Det har alltså ett syfte, att behöva ta hand om praktiska saker, och att kanske inte skjuta upp men åtminstone ägna delar av tiden till praktikaliteter. Önskar dig lugn och ro, tid att sörja, tid till reflektion och tid till en ny tillvaro.

  Gilla

  Svara

  • Gun-San
   Sep 10, 2021 @ 07:58:23

   Tack Paula, det är sant att att man behöver något för händerna, har aldrig varit så ofokuserad i hela mitt liv, tankar och minnen tar över och jag har glömt vad jag egentligen håller på med…

   Gilla

   Svara

 3. Anki
  Okt 02, 2021 @ 10:23:34

  Såg hos Paula att du mist din make … beklagar sorgen. Jag känner så väl igen mig i dina tankar – jag miste min make i augusti.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bloggstatistik

 • 31 830 besökare
%d bloggare gillar detta: