Gott Nytt År!

Ja det är väl något man önskar mer än någonsin i den här tiden vi lever i. Tänker inte göra någon tillbakablick på året som gått,tycker vi dagligen har matats med så mycket tragiska nyheter så vi inte orkar höra dom en gång till.

Det gick en dokumentär om Freddie Mercuri frontfigur i bandet Queens,otroligt populära på 80 talet,kan inte påstå att jag var ett fan men kände igen väldigt många låtar från den tiden.

Andemeningen med filmen var att skildra den tidens fördömande över dom som drabbats av AIDS, vilket Freddie gjorde men hemlighöll det till dagen före sin död. Det förstår man då han nästan lynchades av pressen då dom försökte tvinga honom att berätta.

Ja ni vet ju att Jonas Gardell har skildrat hur det var här i Sverige i bok och film ” Torka aldrig tårar utan handskar ”. Vi har nog glömt bort att det var en pandemi som skördade 40 miljoner människoliv i världen hittills.Numera finns ju bromsmediciner och människor med hiv kan leva ett normalt liv. Covid ha skördat 5 miljoner liv, vi får hoppas det aldrig blir lika många som AIDS tog.

Ja vad ska vi göra för att orka med tillvaron? Har givetvis ingen patentlösning men själv anstränger jag mej för att hitta positiva saker i vardagen,dom finns trots allt,behöver ju inte vara stora händelser.Att vakna en morgon och se solen efter veckor med regn och grådisiga dagar kan göra mig på gott humör.

Har börjat laga mat igen,efter det att min man gjorde maten alltid. Var ganska ringrostig i början men nu minsann börjar jag få till det, det gör mig glad.

Har också bestämt mig för att försöka låta bli att tänka och älta min mans död för 6 mån sedan. Det tog så mycket kraft och jag blev fruktansvärt ofokuserad.Bestämde mig att en liten stund varje dag då jag får älta och vara nostalgisk ska jag tillåta mig,mycket svårt men det går.

Nu ska jag ut på stan och ställa mig i en lång kö för att köpa bubbel,restriktioner gäller igen.Någon sa att om man kräver vaccinationsbevis för att komma in på bolaget då ska ni få se hur vaccinationsmotståndarna springer och sträcker ut sin arm för att få sprutan,tror jag också.

Därmed önskar jag alla som jag känner och inte känner ett bättre år 2022.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bergalott
  Dec 31, 2021 @ 12:42:27

  Det finns ingenting vi kan sätta emot världens alla eländen. Att ta ett steg i taget som du gör är väldigt förståndigt. Om världen därute ändå gjorde så. Nej, där går det undan genom mediabruset som når in i den enskildes vardag. En vardag som för mångas del har stor igenkänning med din (och min).

  Ett steg i taget – det går framåt i alla fall. Gott slut på det här året och en kram genom spacen 🙂 ❤

  Gilla

  Svara

 2. uppsalaewa
  Jan 03, 2022 @ 09:14:41

  Det är viktigt att glädja sig åt det lilla, men det är inte alltid så enkelt.
  Hoppas att det nya året för med sig mer att glädja sig åt än 2021,
  Jag önskar dig god fortsättning på 2022.

  Gilla

  Svara

  • Gun-San
   Jan 03, 2022 @ 12:39:09

   Nej det är inte lätt att hela tiden hitta glädjen i den här komplexa tiden,men jag tror att om man har en grundinställning att i alla fall försöka har kommit en bit på vägen.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bloggstatistik

 • 31 830 besökare
%d bloggare gillar detta: