En ny tillvaro…

Nu har det gått 16 dagar sen min man och livskamrat i 46 år dog,fortfarande en stark overklighetskänsla. Tror att han när som helst ska komma i genom dörren och slänga käft, har ju ingen annan att retas med sa han alltid. Han gjorde ju all mat så bara att öppna kryddskåpet och se alla kryddor ger en doftpåminnelse om så många måltiderna han gjorde.

Överallt i huset finns prylar och saker han fixat eller gjort,han var så otroligt händig och kreativ,snickrade gjorde möbler,tillverkade knivar,gjorde silversmycken och så mycket mer.

Dags att göra sej av med alla kläder,det däremot känns inte jobbigt.Finns 9 fina kostymer och blazers som han inte använt på många år,dom tillhörde arbetslivet,men herrkläder blir ju inte omoderna om dom är av bra kvalitet,så dom kommer säkert till användning, Erikshjälpen hoppas jag kommer och hämtar kläderna och vardagskläderna får gå i nåt insamlingskärl. Flera par helt nya skor som han aldrig lyckades ” gå in”.Dom vet jag en man som blir överlycklig över,den Rumänska mannen som suttit utanför systemet i många år nu ska få nya dojor.

Många minnen finns i hela husen från alla resor vi gjorde,det blev nog ett 30 länder,ofta köpte vi med oss något minne,inte turistprylar,utan lite mer genuina saker.Dom får leva kvar här.

Ja förutom allt det som förknippas med minnen finns mycket att ta tag i,30 brev från olika myndigheter väntade på mig då jag kom från min Finlandsvecka,då jag behövde byta miljö efter en tuff tid. Dottern var ett stort stöd under den tiden.Livet tuffar på trots allt…..

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. bergalott
  Jul 20, 2021 @ 12:16:46

  Borde väl inte trycka på gilla-knappen men samtidigt som jag vill beklaga din förlust, så känns det som att du har funnit dig och har balans i tillvaron.
  Förstår hur du har det eftersom jag upplevt samma sak ett antal gånger.
  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. Paula Merio
  Sep 02, 2021 @ 00:42:54

  Jag beklagar din sorg, verkligen! Kan inte ens föreställa mig hur man känner när ens andra halva efter så långt liv tillsammans inte längre finns där vid ens sida. Och oväntat var det också, inget du kunde ha förberett dig på.
  Du tar dig igenom denna förlust, för du är gjord av gott virke, men du kommer ju att sakna din partner länge, kanske resten av ditt liv. så väl känner vi inte varandra att jag kan sia om det. Hoppas din livslust är stark och att du så småningom känner att du vill ta för dig och göra det du själv vill och känner för. Livet blir aldrig detsamma, men det blir bra ändå. Kram från pörtet

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Bloggstatistik

 • 31 830 besökare
%d bloggare gillar detta: